Dot Bruring

image_pdfimage_print

dotDot Bruring is afgestudeerd als apotheker in 1979. Zij heeft ruim 30 jaar (tot 2014) als apotheker in een openbare apotheek gewerkt. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van patiëntenvoorlichting. Sinds 1996 werkt zij voor Bruring & Wolschrijn.

Haar expertisegebieden zijn schriftelijke patiëntenvoorlichting, geneesmiddelgebruik bij zwangerschap en borstvoeding, farmacotherapie en educatie.

Schriftelijke patiëntenvoorlichting

Verschillende voorlichtingsteksten zijn van haar hand, zoals bijsluiterteksten (teksten B&W), teksten over geneesmiddelen voor www.apotheek.nl en informatiebrochures voor patiënten. Daarnaast is zij voor diverse opdrachtgevers betrokken geweest bij het optimaliseren van bijsluiters. Voor de Consumentenbond is meegewerkt aan het project ‘de ideale bijsluiter’. Verder heeft zij bijgedragen aan het Medicijnenkompas Cholesterol (uitgave CVZ) en aan het boek Het juiste medicijn (uitgave Consumentenbond).

Eerder is zij betrokken geweest bij Elseviers Geneesmiddelen Almanak (eindredacteur dr. R. Dessing) en heeft zij de eindredactie verzorgd van de Grote Geneesmiddelen Encyclopedie, een uitgave van het apotheekautomatiseringssysteem Pharmacom. Daarna is zij enkele jaren betrokken geweest bij de ontwikkeling van de geïndividualiseerde geneesmiddelinformatie teksten van Stichting Health Base.

Geneesmiddelgebruik bij zwangerschap en borstvoeding

Dot Bruring heeft bijgedragen aan de verbetering en vernieuwing van de medicatiebewaking van Pharmacom/Medicom op het gebied van zwangerschap en borstvoeding. Dit resulteerde in de uitgave van het Formularium Geneesmiddelen, zwangerschap en borstvoeding (uitgave Stichting Health Base en RIVM). Verder heeft zij diverse artikelen gepubliceerd over geneesmiddelen en borstvoeding (Geneesmiddelenbulletin, Pharmaceutisch Weekblad).

Farmacotherapie

Naast het werk in de openbare apotheek is haar belangstelling voor farmacotherapie zichtbaar in het werk voor het Geneesmiddelenbulletin. Vanaf 1996 tot eind 2009 is Dot Bruring lid van de redactie geweest, vanaf 2003 als voorzitter van de redactie. Sinds begin 2010 is zij lid van het bestuur van de nieuw gevormde Stichting Geneesmiddelenbulletin.

Educatie

Dot Bruring heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van e-learningcursussen voor apothekersassistenten. Zoals SBAPractinet (later SBA E-studie) en Apotheek-leren (TVO).