Onderwerpen

image_pdfimage_print

van informatiemateriaal voor anderstaligen

Tip: op de meeste sites staat ook de Nederlandse versie van de brochure, zodat u weet welke informatie u meegeeft.

Het Astmafonds heeft filmpjes op internet, dvd’s en folders gemaakt, geschikt voor ouders van kinderen met astma in het Engels, Turks, Arabisch en Berber.

De website Kijk op diabetes.nl (van VWS) biedt informatie (o.a. een video) toegespitst op verschillende bevolkingsgroepen (Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen). Ook een folder in Turks.

Via de site van het Nationaal Epilepsie Fonds kunt u folders over epilepsie downloaden. De folder epilepsie in het kort is er ook in het Engels, Turks en Arabisch

Website over het belang van foliumzuur voor de zwangerschap, een website van het Erfocentrum. (Strakszwangerworden.nl). Filmpjes in het Nederlands, Papiamento, Engels, Sranantongo, Portugees, Turks en Arabisch.

Informatie van het RIVM over de griepprik in verschillende talen Arabisch, Engels, Turks.

Informatie van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. In het Turks.

Informatie van het IVM over de zorg in Nederland voor mantelzorgers van Marokkaanse, Turkse, Chinese, Creoolse en Hindoestaanse ouderen.

Slaapstoornissen, psychose, manisch depressieve stoornis en borderline: Het Trimbos-instituut heeft folders voor clienten, familie en andere betrokkenen samengesteld in het Turks/Nederlands, Arabisch/Nederlands en Engels/Nederlands. Te bestellen via internet.
Op de site van de GGZ inGeest (VUmc) brochures over antidepressiva en medicijnen bij angststoornissen in het Arabisch, Turksen Nederlands

Informatiefolders in Urdu, Bengali en Engels van de University Hospitals of Leicester.

Van Stivoro informatie in het Turks en van het NHG in het Papiaments.

Kent u meer links naar voorlichtingsmateriaal over geneesmiddelen in andere talen? Mail het ons: info@www.brurimx221.221.axc.nl.